Procjena vrijednosti kapitala – međunarodni standardi i metode procjene sa primjerima

pogledaj unutra
Cijena: 35€, za članove 20€

Knjigu Procjena vrijednosti kapitala možete platiti gotovinom u IOPCG kancelariji ili elektronski, uplatom na broj IOPCG žiro-računa: 510-71395-31, nakon čega knjigu možete preuzeti u kancelariji Instituta, na adresi Bulevar Ivana Crnojevića 65 u Podgorici.

Više informacija i detalja mogu se dobiti putem telefona (020) 634 114, mob: 067 017 741, e-mail: info@iopcg.me

Poruči publikaciju

Knjiga Procjena vrijednosti kapitala – Međunarodni standardi i metode procjene sa primjerima – napredne tehnike, autora prof. dr Dragoljub Janković, u izdanju Instituta ovlašćenih procjenjivača Crne Gore, objavljena je u septembru 2020. godine.

Predmet procjene u ovoj knjizi je vrijednost kompanije i kapitala kompanije – akcionarskog društva (AD), društvo sa ograničenom odgovornošću (DOO), ortačkog društva i bilo kojeg drugog oblika preduzetničkog kapitala i oblika društva kapitala.

Knjiga sadrži odrednice međunarodnih standarda (IVS, EVS, RICS) i Pravilnika o procjeni vrijednosti imovine koje se odnose na procjenu vrijednosti kompanije i kapitala kompanije. Upućuje na 3 pristupa i 21 metodu procjene kapitala. Dat je i sadržaj i opis izvještaja o procjeni vrijednosti kapitala.

Knjiga je namijenjena profesionalcima i svima koji se bave ili koriste procjenu vrijednosti kompanije i kapitala kompanija:  procjenjivačima, investicionim bankarima, bankarima, investitorima, finansijskim stručnjacima, finansijskim analitičarima, finansijskim stručnjacima u privatnim i javnim finansijama, i dr.

Knjiga se koristi u obuci za procjenu vrijednosti kapitala budućih ovlašćenih procjenjivača u Crnoj Gori koje edukuje i licencira Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore, nosilac ovlašćenja za dodjelu REV sertifikata (Prepoznati evropski procjenjivač). Takođe se koristi kao radni materijal za seminare u okviru kontinuirane edukacije Instituta ovlašćenih procjenjivača Crne Gore. Knjiga ima 12+363 strane, 8 poglavlja, 79 tabele, 102 formule, 15 slika, 6 šema i 19 grafikona.

Budite u toku sa najnovijim dešavanjima