Obuka Obuka za procjenu vrijednosti mašina, postrojenja i opreme
Datum 26.03.2021.
Oblast djelatnosti
Kotizacija 550€ za članove 720€ za ostale zainteresovane
Rok za prijavu je 24.03.2021.
Istekao je rok za prijavu

Institut ovlašćenih procjenjivača Crne Gore (IOPCG) vrši stručnu obuku procjenjivača nepokretnosti u Crnoj Gori već devetu godinu zaredom i prepoznat je kao lider u državi kada je edukacija procjenjivača u pitanju. Sada po drugi put ove godine počinje sa stručnom obukom za procjenu vrijednosti Mašina, postrojenja i opreme. Cilj je da razvijamo i ovaj segment procjenjivačke struke u Crnoj Gori i da pritom unapređujemo poslovni i ekonomski ambijent u zemlji. Takođe se trudimo da stvaramo kvalifikovane procjenjivače čije su procjene konzistentne, transparentne i objektivno urađene po evropskim standardima i ulivaju povjerenje krajnjih korisnika.  

Kao prva asocijacija iz Crne Gore, IOPCG je od 2013. godine članica panevropske orgranizacije procjenjivača TEGoVA – The European Group of Valuers’ Associations – od koje je akreditovana da procjenjivačima nekretnina u Crnoj Gori dodjeljuje zvanje REV – Recognised European Valuer.


REV – Recognised European Valuer Priznati evropski procjenjivač Status REV je znak visokog profesionalnog renomea u procjeni nekretnina koji međunarodnim i crnogorskim klijentima ukazuje na procjenjivača koji je kvalifikovan za primjenu najviših evropskih profesionalnih standarda. Opširnije na IOPCG web stranici “Kako postići REV”

Program obuke je koncipiran tako da polaznicima pruži neophodna znanja i vještine procjene vrijednosti u skladu sa pozitivnim propisima Crne Gore (Pravilnik o metodologiji za procjenu vrijednosti imovine), Evropskim i Međunarodnim standardima (EVS 2020 i IVS 2020), ali i Međunarodnim računovodstvenim standardima (MRS) i Međunarodnim standardima finansijskog izvještavanja (MSFI), sa naglaskom na njihovu praktičnu primjenu.

U cilju obezbjeđivanja visokog kvaliteta obuke broj polaznika je ograničen!

IOPCG je, na osnovu ovlašćenja od strane TEGoVA, oficijelni crnogorski priređivač prevoda Evropskih standarda za procjenu vrijednosti (EVS) – izdanja za 2012. i 2016. godinu.

Kome je obuka namijenjena?

  • Obuka je namijenjena svim zainteresovanim licima koji imaju završene studije iz oblasti postrojenja, mašina i opreme. Tu se podrazumijevaju svi tehničkih fakulteti: Mašinski fakultet, Elektrotehnički fakultet, Metalurško-tehnološki fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Biotehnički fakultet, Saobraćajni fakultet i Pomorski fakultet (Brodomašinski smjer). Pored tehničkih fakulteta u obzir dolazi i Ekonomski fakultet.

Obuka obezbjeđuje:

  • prvi stepen za sticanje IOPCG sertifikata: Ovlašćeni procjenjivač – MPO (OP-M) ili Procjenjivač saradnik – MPO (PS-M). Nakon uspješno završene obuke i položenog ispita, daljna sertifikacija zavisi od iskustva, a sve shodno zahtjevima vezano za tražene sertifikate;
  • sistematizaciju dosadašnjeg znanja i sticanje novih znanja u oblasti procjene vrijednosti mašina, postrojenja i opreme;
  • upoznavanje profesionalne prakse procjene vrijednosti, međunarodno priznatih metoda i tehnika procjene i poznavanje međunarodnih standarda, kao i nacionalne regulative koja se tiču kapitala, neophodno za uspješnu izradu izvještaja o procjeni vrijednosti mašina, postrojenja i opreme u Crnoj Gori.

Predavači:

  • Eksperti u polju procjena vrijednosti mašina, postrojenja i opreme, sa dokazanim dugogodišnjim iskustvom.

Lokacija:

  • IOPCG edukativni centar, ul. Miloša Obilića S/2B, Stari aerodrom, Podgorica ili Online putem ZOOM aplikacije. 

Cijena obuke:

  • 550 €, za članove IOPCG
  • 720 € za ostale zaiteresovane

Za članstvo u IOPCG, potrebno je popuniti Pristupnicu. Godišnja članarina za tekuću godinu iznosi 100€.

Uplate vrišiti na IOPCG žiro račun: 510-71395-31, sa naznakom svrhe plaćanja “IOPCG MPO – Proljećna obuka 2021.”

U cijenu su uključeni:

  • troškovi organizacije, održavanja obuke i ispit;
  • materijal sa predavanja.

Za sve informacije obratite se preko mejla info@iopcg.nulaosamjedan.com ili na telefon 020 634 114, mobilni 067 017 741.

Posljednje aktuelnosti
Procjena nekretnina
Webinar
Online
30.09.2021.
Procjena nekretnina
Sertifikacija
Podgorica
25.11.2021.
Procjena nekretnina
Sertifikacija
Podgorica
25.11.2021.
Procjena nekretnina
Sertifikacija
Podgorica
25.11.2021.
Procjena nekretnina
Webinar
Online
02.07.2021.
Obavještenje
Obavještenje
Budite u toku sa najnovijim dešavanjima